!!!

God Jul alla mina härliga och kära vänner! Önskar er en underbar dag och hoppas tomten kommer! =)

Hett?

Börjar det bli lite hett om öronen nu? Kryper det allt närmare? Jobbigt läge va? Idiot...

Sjuttonde

Japp, idag är det den sjuttonde december och här sitter jag hemma med sjuk son - igen.. Han blir verkligen aldrig frisk.. Började med en förkylning som gick över till magsjuka som sen blev en förkylning igen som då visade sig vara lunginflamation och efter två penicilinkurer sitter han här och är förkyld igen.. suck.. men jag hoppas nu att de e sista svängen, att han börjar repa sig nu..

Vad har hänt annars då? Jag har hunnit vara på två julbord, ett med jobbet och ett med hemvärnet! Har varit på krogen två helger irad! =) Har bakat pepparkakor med mamma/mormor. Har hunnit posta alla julkorten. Jag har hittat första julklappen. Vi har tittat på hus. Har varit till pållen. Handlat med bror. Har säkert gjort en massa mer men i skrivaandets stund kommer jag inte på nå mer!

Den kommande tiden då? Jo, de blir såklart en hel del jul grejer såsom middagar, julklappsinköp, pysslande osv. Ska jobba lite oxå är de tänkt! =) Hinna med pållen åtminståne en gång till innan jul.

Näe, de får räcka för nu. Jag ska försöka bli bättre på å lägga in bilder oxå, det är ju faktiskt rätt skoj! =)

Tjipp

Sån e ja!

Jungfrun - Virgo
(23 augusti - 22 september)


  Planet: Merkurius
  Symbol:
Oskuld
  Ängel:
Raphael
  Färg:
Marinblå - Grå (klassiska färger av renodlingen och smak)
  Växt:
Smörblomma - Myrten - Mejram
  Metall:
Nickel
  Kristall:
Onyx
  Tarotkort:
Domen
  Motto:
Jag granskar - Jag analyserar
  Nyckelord:
Kritik
  Element:
Jord
  Turdag:
Onsdag
  Kvalitet:
Föränderlig
  Polaritet:
Negativ
  Positiva drag:
Analytisk - Rationell - Logisk
  Negativa drag:
Besvärlig - Överkritisk
  Turnummer:
5 & 3
  Människokroppen:
Matsmältning - Inälvorna
  Kinesiskt djurmotstycke:
Tupp
Kända namn i Jungfruns tecken

Lauren Bacall (September 16, 1924)
Michael Jackson (1958)
D. H. Lawrence (September 11, 1885)
Queen Elizabeth I (September 7, 1533)

Jungfruns tecken beskriver organismens behov av självförfining eller självförbättring. Jungfruns energi uppstår ur behovet av effektivitet och funktionalitet i förmedlande av energi. Det handlar om att på ett praktiskt plan kunna använda sin effektivitet.

POSITIVA EGENSKAPER:
Klok, analytisk, noggrann, anspråkslös, prydlig.
Jungfrun är det trägna och flitiga arbetets tecken.
Att aldrig hoppa på något obetänkt, att i stället alltid noggrant granska och kritisera och tänka igenom är kännetecknande för Jungfrun. Inte ett enda förhastat drag. Trots all noggrannhet och omsorg med detaljer är han den som ofta ångrar sig efteråt och tänker på alla "i stället". Det finns inget slarv hos Jungfrun, inget som är för smått för att hoppas över. Allt går med samma eftertänksamhet. Det kritiska sinnelaget gör att mycket som inte riktigt duger aldrig blir av, men när det kommer till handling är Jungfrun närmast outtröttlig. Jungfruattityden präglas av mycken tveksamhet. Han säger ofta "Tänk dig för!" En Jungfru försöker hela tiden förbättra saker, se till att saker blir gjorda, och använder sin tid och energi på nyttiga saker. Jungfrur väntar sig inte något erkännande, det finns aldrig tid för några prisutdelningar, för Jungfrurna är redan upptagna med nästa uppgift. Med dessa idoga arbetare tenderar att ta på sig mer än de klarar av. Även om de inte vibrerar av nervös energi finns det en dynamo som snurrar med en miljon varv i minuten under Jungfrurnas tysta, reserverade yta. De är inte sociala av naturen och känner sig ofta obehagliga till mods i större sällskap, så Jungfrur är inga typiska festmänniskor. Dock kan de vara väldigt roliga.

I kärlek söker du någon att se upp till, men också någon som accepterarig som du är. Du är inte lättfångad och tittar kritiskt på den som uppvaktar.
Att väljas eller ratas är frågan för den som råkar förälska sig i dig.

NEGATIVA EGENSKAPER:
Beskäftig, orolig, hyperkritisk, granntyckt, överdrivet konventionell, pedantisk

Blev inspirerad när jag var in på www.filippawiding.blogg.se


RSS 2.0