Ledig!

Idag är jag ledig! Noel är oxå ledig! Det är fint väder! Japp, blir till att bege sig utanför lägenheten en dag som denna! Härligt de. Vi åker ner till Bourlongern, det känns som ett bra tillhåll! :) Annars idag då? Jo, det blir en lugn familjekväll med lite god mat och en promenix till en närliggande kase! I morgon ska jag jobba, jobbar dygn dårå.. drygt... men va sjutton, man lär ju ha pengar! :) Jobbar på söndag med, har långhelgen.. Näe gott folk, nu har jag inte tid att sitta här, på återseende!


Tjipp!

KFÖ

Nu är Årets kfö avklarad. För er som undgått pressen så står kfö för krigsförbansövning! :) Det har varit väldigt roligt och lärorikt! Kul med något nytt och extra roligt att tv och tidningar verkligen uppmärksammat detta, det behövs!

Helgen då. Ryckte in 8.00 på fredag morgon. Tog oss med terrängbil ut till marma. Där övade vi sjukvård av högsta kvallite! :) Allt ifrån HLR och syrgasträning till stora skadesecaron och slagsmål! :) Lördagen begav vi oss tillbaka till gävle och intog då Gävle Hamn! :) Där fick vi hålla till väl skyddade av soldaterna och öva ännumer sjukvård. Jag höll på rätt mkt med radion, de var skoj som sjutton! Kriget närmade sig.. På söndagen var de fullt krig men våra mannar vann, såklart! :) Över lag en väldigt bra övning med lagom av allt! kanske inte sömnen dårå.. men men.. :)

Kort resumé, har inte så mkt skrivlust..

Tjipp

En vecka har gått

Sitter på jobbet nu. Är väl sådär lär jag erkänna. Men samtidigt har jag ju inte jobbat på en hel vecka så jag ska väl inte klaga.. :) Veckan då? Jo, den har bestått av att ta hand om en sjuk son, kanske inte de lättaste å få i penicilinet då.. stackars mammas älskling.. Men han är ju så söt, mitt i gråtet så säger han: " Moe, dutti kiie" :) Man sitter ju hela tiden å säger hur duktigt han är! Pluppis då! Nu är han så gott som frisk, hoppas han får vara frisk lääänge nu.. I övrigt har jag spenderat några dagar i stallet, varit ute och promenerat och umgåtts med min härliga familj!

För övrigt känns det som vi går en ljus framtid till mötes! ;) Mkt att se fram emot och snart är det vår på riktigt! :) Närmast funderar jag på om man ska ta sig iväg ut å kolla på Hästar i morgon, vore trevligt! Sen måste det laddas inför nästa helg oxå! :)  Räcker för nu.

Tjipp!

Påskhelgen

Ja för att sammanfatta påsken då; Sjuk son..! Stackars liten.. Noel har varit helt deckad i en vecka.. 39-40 graders feber dygnet runt.. Inte ätit på flera dagar, druckit litegrann... Stackars plutt.. Jag ringde 1177 redan på torsdagen, dels för att Noel var så himla borta, dels för att det vankades långhelg med stängta vårdcentraler och dels för att Noel redan varit sjuk i en vecka innan och har mkt förkylningar öht. Men vad hade jag väntat mig? *suck* "avvakta några dagar.. så länge han får i sig vätska.. det är vanligt med feber hos småbarn" Alltså, när ska man ringa dem egentligen? Hade Noel varit bara lite sämre hade jag sjutton fått åkt upp akut med honom.. Noel låg till sängs i två dygn, han öppnade knappt ögonen.. Men vi kan ju avvakta för å se om han blir sämre, lr? Ja, han blev inte bättre och dagar utan mat belv ju fler och fler så i söndags ringde jag igen, då är det alltså sjätte dagen med hög feber.. "ja, fast ikväll har vi inga tider på familjeläkarjouren.." Ehh.. näe men vi får inte bli sjuka idag då.. eller..? Åhh... Fick iaf en tid i går morse till FLJ på södertull, och där konstaterades det rätt omgående att Noel har lunginflamation!! Igen!! Stackars stackars liten.. Snabbsänkan låg på 134... lille plutt.. Tänk om han hade fått komma in i torsdags.. Men jag e inte bitter.. =/ Vi började med penicilinet igår iaf, han verkligen tvingar sig själv för att svälja, mammas duktiga kille! Inbillar mig att han redan är piggare. Han har inge feber nu iaf! Å i morse åt han en hel macka till frukost! Det måste vara mer än han ätit på en hel vecka tillsammans! Håller alla tummar å tår att det vänder nu och att Han får vara frisk länge!

Det har faktiskt inte bara varit tråkigheter i påsk. Vi var till Min kära far på påskmiddad i fredags. Noel var jätteduktig och höll modet uppe rätt länge faktiskt. God mat (Fast det var lamm:p) och gott sällskap! :) I lördags var det utgångsdags med ett gäng härliga å tokiga brudar! Riktigt skoj var de! I söndags bjöd vi ut min Kära bror på påskmat. Traditionellt med sill, köttbullar, prinskorv, lax och pot.! Gött gött! Igår var vi ut till Lexe på middag, där fick vi kalvstek, mkt gott och trevligt det me. Så fast vi haft en jobbig helg har vi endå haft det bra. Kanske dehär små tillställningarna som fått en att orka med! Tack till alla som på ett eller annat sätt förgyllt vår helg!

Nu blir det till att försöka roa sonen, försöka hitta på nån mat han vill ha och försöka att inte titta ut genom fönstret för att inte bli mer bitter att det är värsta finvädret ute...

Tjipp

Om och om igen

Ja, nu är Noel sjuk igen.. Stackars mammas älskling.. Han var på dagis i måndags, visst han kanske inte var helt 100 i hostan men annars var han helt frisk. Sen igår morse började de om.. 40 graders feber, kräks och är allmänt frånvarande.. Han var väl ner en sväng på 38,5 med hjälp av ipren.. Då var han ganska pigg en liten stund.. Han har faktiskt fått i sig lite att äta iaf, en halv banan, lite fruktsoppa och faktiskt lite ugnspankaka oxå! Han dricker bra oxå så de e ju positivt! Igår kväll vart han superbabblig, pratade konstant i säkert en timme! haha, sötnosen.. :)

Nu ligger han på soffan under sitt täcke med en flaska fruktsoppa i handen! han vaknade med 40 grader å då kräktes han (hum, undra om det beror på att febern är så hög?) Men nu verkar de bra, han här nere på 39 nu, har druckit lite vatten och ville själv ha soppan.. Jaja, det går väl över får vi hoppas.. Bara så jobbigt att Noel är sjuk igen.. lr fortfarande.. pluppen..

Näe, nu ska jag ägna min tid till honom och försöka kurera honom.

Tjipp!

Förstår inte

Varför är det så svårt att somna? Spciellt på jobbet.. I natt har jag inte sovit mkt inte... Men konstigt nog är jag inte så trött.. kommer väl senare under dagen antar jag... Just nu sitter jag på jobbet, Noel ligger och sover här brevid! Vi har ju våra morgonrutiner när han lr komma hit på morgonen! :) Äta välling, ligga soffan, kolla film! :) Myyys! Ska göra de sista rycket här på jobbet så allt är klart till nästa person. Lär ju säga att jag har iaf haft trevligt sällskap i natt, tur de finns fler som inte kan sova ibland! ;D Får se ifall jag skriver mer idag, annars får ni hålla ut tills nästa gång! ;P

Tjipp!

Ännu en dag

Ännu en dag med en sjuk son.. Usch, det är så jobbigt.. han är ju för sjuk för å gå på dagis och vara ute och leka men alldeles för frisk för att bara sitta still och inte göra någonting.. stackars liten plutt.. Han vill äta, men de går inte.. är alldeles för tjock i halsen.. Så fort han springer eller anstränger sig böjar han hosta så han knapt får nån luft.. uscha, lillvännen min...

Annars då? Jo, igår var vi å kollade på Brynäs J-20 när dom tog sm-guld! :) Noel var faktiskt med på den, han tyckte de var spännande att äntligen få se kyä pea (brynäs spelar). Han satt jättesnällt och tittade och klappade händerna! :) Skrek på brynäs emellanåt som en annan huligan! :P Hemma blev det en snabb dusch å sen marsch i säng!

Idag så blir det en tripp till Hc, måste kolla om man kan göra nåt åt denhär oerhört hemska hostan som pluttis har.. Sen lär jag försöka komma iväg till fjärran, får hoppas Jocke inte blir så sen från jobbet.

Förresten så fick jag ett oerhört trevligt samtal igår! En kurskamrat från Ånn ringde! Å hur skoj var inte de då?! Synd att våra övningar krockade annars hade jag lätt kommit ner! :) Var iaf trevligt att höra att det var bra och höra lite om hur ni har det hos er!

Näe, nu var det visst dags att byta film igen så jag lär nog avsluta här! :) Ha en underbar dag!

Tjipp!

Sjuk son

Noel e sjuk ju så idag är det jag som är hemma. Han har som tur är inge feber nu men den där hemska hostan har ebbat sig fast nu.. I natt hade han jätteansträngd andning, tur vi hade ventoline kvar hemma.. Stackars lille plutt.. Men han är så himla go endå, han busar och stojar så gott det går! Nu har han fått för sig att han vill ha en cyckel, haha! En av bröderna cycklade igår och gissa vem som blev avundsjuk?! Tur vi har en minibike hemma hos farfar då, får hämta den såfort Nel blir frisk! Den andra grejen han tjatar om är paj! Å det är inte paj man äter utan fisken i filmen haja läget.. Haha.. Näe, nu ska vi visst bygga lego här, på återseende!


Tjipp!

RSS 2.0