Återbesök

Vi var på återbesök på barnkliniken idag. Noel har ju förkylningsastma men jag tror den mer eller mindre är borta nu. Iaf så var Noel jätteduktig! Doktorn fick lyssna å känna, väga å mäta! :) Tror Noel blir lite stolt när han får gå till doktorn! :) Sen var vi till min doktor å hämtade papper till provtagningen som jag har varit så duktigt att slarva bort.. :) Men när vi kom till kemlab var det knökat med folk så vi sket i de, får åka tidigare en annan dag ist..

Tänkte på en sak när vi var på sjukan.. När man möter en offentlig person så känns det nästan som man känner dom å vill heja.. Haha! Som idag mötte vi Ove Molin å hans son uppe på BK, man har ju sett och följt honom så länge så det kändes precis som jag kände honom och ville heja! Men jag hejdade mig i sista sekund.. :) Iof tror jag säkert han är van och skulle heja tillbaks.. :)

Fick bli en kort uppdatering idag, har lovat Noel å lägga pussel nu.. :)

Tjipp!

Lördag

Det är tyst och lunt här hemma nu.. Både Elias och Jocke sover å Noel är hos mormor för andra natten irad.. :) Ganska märklig känsla.. Det enda jag hör är Tv´n som står på i bakgrunden och mitt knappande på tagenterna.. Ovant.. :) Idag var jag å Elias upp till min kära far på lite spontanfika, mkt trevligt! Elias var en gladfis hela besöket! :) Jocke var duktig å va hemma å röjde, vi lär ju börja komma i ordning till den stora makeovern! ;) Jag var lite duktigt på fm och rensade ur linneskåpet.. :) Igår var jag Noel å Elias med mormor på leklandet, Elias sov mest, Noel röjde runt som en speedad kanonkula.. typ.. :) I morgon kommer storprinsen hem, saknar han ju när han är borta! Då ska vi iväg på kalas, söta prinsessan Elvira har fyllt 3 år! :) Näe, ska nog förbereda mig för sänggående jag med, blir ju som sagt inga sovmornar här inte, hur mkt man än vill.. :) På återseende gott folk!

Tjipp!

Måndagmorgon

Jag å Noel sitter å käkar frukost, Elias har precis somnat om. Han gav mig sovmorgon till 6.20 idag, wow! Alltså shit vad en övertrött bebis kan hålla låda.. Han verkligen gallskrek å ingenting dög tills han tillslut somnade.. lixom.. varför sover man inte med en gång om man e så trött..? :)

Jag har funderat på dehär med bloggen, jag måste bli lite kunnigare på den känner jag.. Knappt så jag har koll på hur man lägger upp bilder.. Eller jodå, de kan jag.. Men ja.. Hum.. Ska nog anlita min käre bror på en datakurs här framöver!

Idag då? Jo, ska iväg på mammafika ute i skogen idag, ska bli skoj! Både Noel å Elias har sina kompisar under samma tak! :) I övrigt hoppas jag på att Jocke kommer hem i någorlunda tid.. Hatar hans jobb vid Jul, Midsommar och Påsk.. BLÄ!

Sen håller vi tummarna för Nelli! :)

Tjipp

Jodå

Fredag igen då, härligt! Smågrabbarna sover - skönt å vila öronen lite! ;) Vad har hänt idag då? Jo, först var jag Noel å Elias ner på stan, shoppade lite småsaker till Noel och sen blev ddet lunch med Catrin å Tristan! Vi hann hem å vända typ sen åkte nästan hela familjen ut till IKEA, har kollat in det vi behöver nu inför makeovern här hemma! :) Sen blev det till å handla lite å sen hem å göra middag, medan Jocke höll på med den, som idag blev fläskfilé å pommes, så ordnade jag till åt kaninen, bytte åt henne, kammade å klippte klor. Så nu är hon redo! :D Näe, här tog min fantasi slut. På återseende gott folk!

Tjipp!

Svaret på frågan

Frågan ifrån mitt förra inlägg, det finns nog många svar på den och som så många gånger förr fick jag ett klokt svar av min kära bror. Är väl så jag resonerar oxå. Men det är är konstigt dehär med ärlighet, kan man vara för ärlig? Är man alltid beredd att höra sanningen om den efterfrågas, även om man vet att den skulle svida? Är man falsk och oärlig om man väljer att inte alltid vara brutalt ärlig? Om ärligheten gör mer skada än nytta, är det då bättre att knipa kjäft? Är det så att för artighetens skulle väljer man i vissa fall att inte vara helt ärlig? Tänkte ta några exempel här nedan. Observera att dom är exempel, alltså inte nödvändigtvis saker som hänt i mitt liv.

Om någon ringer när du sover, du svarar yrvaket och den andre frågar "oj, sov du" "Näe, jag var vaken.." Varför säger man inte att man sov, det skadar väl ingen?

En artighetsfras när man möter någon, ofta en bekant som kanske inte känner en så väl är ju att man frågar hur det är. Ofta får man ju till svar att jodå det är bra. På sin höjd är man trött, förkyld eller har stukat foten. Men om jag i stället väljer att säga att allt är skit, bilen är trasig, min man är sjuk, vi har mögel i hela huset, min son har börjat knarka och jag fick precis sparken från jobbet.. Är det ett svar man vill/förväntar sig?

Om man blir bjuden på mat äter man oftast det som serveras, såvida man inte är allergisk, även om man inte gillar det så mkt och efter maten säger man att det var gott och tackar så mkt. Jo det är klart man är artig och tackar, men varför kan man inte säga att man inte är förtjust i svamp, ärtor eller kålrot?

Ja, det finns många exempel.. Klart jag förstår att man är artig, man vill inte berätta allt för en bekant, man vill inte såra osv.. Men samtidigt.. Om man frågar.. Jaja, det är nog, som min kära bror oxå sa, att man får överväga konsekvenser av ärligheten.

Huvudsaken mina nära och kära är ärliga så är jag nöjd! Jag försöker så gott jag kan vara ärlig emot dom iaf! :)

Tjipp!

Tre månader

Japp, tre månader blev Elias igår! Helt otroligt vad fort tiden går. Tre månader är väl egentligen ingen lång tid men för en bebis är det ju en evighet! Det händer så oerhört mkt hela tiden hos de små, skitkul å följa varje litet steg! :)

Jag och Noel var på Hockey igår! Hur skoj som helst! Noel var ruskigt fachinerad (stavning?) på allt! Allt från att lämna fram biljetten när vi gick in till att kolla på alla brynäsgrejjer i brynässhoppen, brynäsintrot, hejarklacken och godiset han fick smaska på! ;) Ja, han tyckte nog brynäs var rätt bra oxå, dom vann ju tillslut! :) Han var såå duktig hela matchen och han tycker så mkt om M så han njöt i fulla drag! :) Förutom lite problem med att somna så tror jag att Noel är nöjd med kvällen!

Idag då. Mja, vet inte riktigt.. Första steget är att äta frukost iaf, väntar på att kaffet sk bli klart bara! Sen får vi se, har lite valmöjligheter idag. Återkommer! :)

Sen har jag en fråga, är det alltid helt rätt med total ärlighet?

Tjipp!

Underbart!

Vilket underbart väder vi har! Solen skiner, det är plusgrader, snön smälter sakta men säkert bort! Snart är det vår! Ljuvligt! :D

Annars har jag precis gått igenom en omgång magsjuka.. Förhoppningsvis slipper nån annan i familjen detta satans avkomma till sjukdom!

Noel är på dagis just nu, han är så glad och nöjd över sina tre dagar i veckan med kompisarna!

Elias växer och frodas! Han är riktigt rolig nu med sina hjärtliga skratt och försök till andra ljud än skrik! :)

Kommer mer och mer till insikt om endel viktiga saker här i livet, bland annat hur glad jag är att allt är som det är. Jag tänker inte låta dedär dra ner mig mer. Jag mår utmärkt utan dedär fladdrandes i huvudet!

Tänker ägna min tid åt min älskade familj och mina älskade vänner, dom människorna ger med allt jag behöver, sådeså! :)

Å snart ska Nelli iväg på äventyr! ;)

Tjipp!

Rubrik

Sitter å kollar Alpint på TV nu, inte lika skoj som OS men det funkar.. :) Dock kollade jag inte på Vasaloppet, bara målgången som är rolig men inte ens sen såg jag på i år. Helgen kom och gick.. :) Var på fest i fredags, trevligt trevligt. Igår blev det en lugn hemmakväll med tidigt sänggående. Noel har varit ute mkt i helgen, busat på gården, byggt snögrottor och åkt pulka! Jag har hunnit vara iväg å kika på hopptävlingar, gud vad man saknar å ha häst ibland.. :) Idag har tvättmaskinen gått för fullt, det går fort att skapa berg med fyra kids i familjen.. :) Nu ska här göras söndagsstek, mums! :)

Annars då? Jo, det rullar på. Saknar endel, längtar endel, hoppas endel.. Tror även jag måste ta en runda genom släkten nästa vecka, Noel frågar efter typ alla.. :) Lite roligare att åka iväg nu oxå när Elias inte är lika grinig längre.. :) Ett rejält ryck här hemma lär göras oxå..

Får räcka såhär så länge, vissa saker ska man inte gå in på för mkt detaljer..

Tjipp!

Tisdag

Har varit med Noel till dagis, är trött som en gnu.. Hum.. skulle behöva sjukskriva mig.. haha! Semester några veckor skulle inte sitta helt fel.. Egentligen har jag nog inget vettigt att skriva här idag men kände att jag var tvugen att uppdatera.. :) Ikväll får jag äntligen träffa en massa härliga människor i form av mina sjukvårdskamrater! :) Plus eefter det en kaffedejt men en av dom bästa! Hum.. Tror jag behöver vår nu.. Å ska man tro vädret så kommer våren nästa vecka! Hoppas det håller i sig bara.. Näe, dehär blev värrdelöst.. Får återkomma en annan dag.

Tjipp

Helgen

Nu är helgen förbi och likaså kusinbesöket. Har varit en supertrevlig helg! Är tyvärr så långt mellan gångerna vi ses.. Kusinbarnen hade blivit stora nu, inga bebisar där längre.. :) Dom kom iaf på fredag em då blev det lite tacopaj och sen kikade vi Let´s Dance å fredagsmyste här hemma. På lördagen åkte dom ut på lite sajtsing här i staden och sen på em kom min kära far å hämtade oss, blev middag hos dem innan vi begav oss på hockey. Å vad beträffar matchen. hum.. Ja, Bif vann ju.. lr..? :) Nåväl, det var trevligt vilket som! Förutom väntan på bussen efter matchen så var det en väldigt lyckad kväll! Fick skjuts sista biten av fader igen å de tackar vi för! Här hemma blev det lite kvällsfika till Beckfilmen innan sängen kallade. Igår var det dags för dom att åka hem igen.. Så efter frukosten packde dom ihop, skottade fram bilen å åkte hem.. Noel har trivts som fisken i vattnet med all uppmärksamhet han fått av "mammas kokin å min temaning" :)

I morgon är det dags för dagis igen, hoppas vi kommer dit i dehär snöovädret.. Tror Noel längtar dit iaf! Näe, nu ska jag göra lite nytta här!

Tjipp!

RSS 2.0