Midsommar

Har haft en kanonhelg! :) I fredags, midsommarafton, packade vi in oss hela familjen och åkte till Furuvik! Premiär för i år. Ungarna åkte massa karuseller, vi kollade på djuren, åt mat och tog lite lotter. Jocke vann en såndär stor chipskartong! :o Sen på kvällen grillade vi här hemma. Hur gott som helst, fläskfilé, pommes, potatissallad, coleslaw, majskolv.. :) Sedan fick vi besök av Jockes en gammal kompis som var på besök i Gävle, han å hans ungar kom hit så sammanlagt blev vi åtta (8) barn här ett tag! :D Vi åt glass och jordgubbar å chips å lekte och busade till långt in på kvällen. Mycket trevlig afton! :) På lördagen, midsommardagen, tog vi bussen ut till Lexe. Där vankades det mat, gott som vanligt. Barnen badade i både poolen och ån! Bussen hem vid sextiden, skönt och välbehövligt med en tidig kväll! Igår var vi ut till Hästbo. Där blev det oxå mat och sen lite lekar och bus! :) Trevligt även där! Barnen har varit på topp, det har varit superväder och bäst av allt, hela familjen samlad! En minst sagt lyckad och trevlig helg! :)

Idag då? Jo, Jocke åkte ut till skogen för att hjälpa till med laduombyggnaden så jag och pojkarna har roat oss här hemma. Det har blivit någracykelturer fram och tillbaka till lekparken för Noel. Vi har haft picnic här ute på gården och vi har varit iväg till "lekparken längre bort". Nu vilar vi från solen ett tag och inväntar även Jocke så det kan bli nån middag nångång! :)

Ska njuta av och ta vara på de lediga dagar jag har nu, på onsdag börjar allvaret igen.. :( Men som tur är så är det bara en månad sen får jag vara ledig igen! :D

Tjipp

Bröllop

Kronprinsessan har gift sig! Tänkte om det hade undgått någon! ;) Å vi var där, å vi var jävligt duktiga! Vi bildade alltså häck under kortegevägen. Så jag och mina 37 gröna kamrater gav oss, prydligt i ordninggjorda i m/87 uniform med vita detaljer, iväg på lördag morgon. Sista biten fram till samlingsplatsen fick vi poliserskort genom en massa kringelkrokvägar. På östermalms ip hade vi våran rad, vi fick lite käk och hade möjligheten att uppsöka bajamajor. Sen bar det iväg! På med bajonetten å marschen började, genom stockholms gator for vi fram som en finaste grupp vi var! ;) På plats på slottskajen ställde vi upp och sen började väntan.. Vi väntade.. och väntade.. och väntade lite till.. sen, dom lyckliga tu lämnade kyrkan, vi var på beredden och där kom orden; Giiivakt! SKYLDRA GEVÄR! Upp med geväret, titta rakt fram (okej, jag sneglade en aning på brudparet:)) Å swisch så var dom förbi! Fort gick de, duktiga var vi å färdigt på en blinkning.. :) Då var det bara att marchera bort fort som attan för att göra plats åt diverse musikkårer och annat löst folk ;) Hemmarschen var tung, riktigt tung.. Vätskebrist, en icke riktigt fungerande högerarm, massor av folk, värme.. Men hem kom vi å medalj fick vi! :D Vattna upp och och sen iväg mot bussen. Phew.. Det hela var över, det som vi tränat för och förberett oss så länge till, nu var det slut och allt gick enligt planen! :)

Kroppen har varit mör, mest högerarmen och fötterna då, jag har varit trött men överlag är jag mest bara stolt, stolt att jag klarade hela pärsen utan att dö på kuppen! ;P Nu återgår allt till det normala igen, med mig har jag fina minnen och medaljen såklart! :D

Hemma i Gävle igen så blev det lite käk på mAx innan jag for ut till Hästbo där resten av familjen var. Det blev ett kort samtal runt bordet innan sängen kallade. Skönt dagen efter att mamma och jag turades om att ta hand om barnen, fick man vila upp sig lite! :)

Här hemma har det varit full rulle. Igår plockade vi ihop i sovrummet, flyttade ut sängen till vardagsrummet och drog in möblerna till mitten av rummet. Idag kom målaren och tapetserade! :D Fiiint blev de! Tyvärr så jobbar jocke över så vi får spendera en natt till i vardagsrummet, men va sjutton vi har ju vanan inne! På onsdag eller torsdag får vi köksluckorna omlackerade! Å snart får vi nya mattor i kök och hall oxå!

Kaninerna växer å frodas! Hur söta som helst nu en vecka gamla! Massa olika färger på dem! :) Å Nelli har blivit sitt gosiga gamla jag igen! :)

Får räcka så! :)

Tjipp!

Stukning

Det enda som ska vara ordentligt stkuat på lördag är baskern - inte mina fötter!! Ni som känner mig vet hur lätt jag stukar mina stackars fötter.. Värre var det innan operationerna då jag kunde stå helt still och stuka dem endå.. Iaf så har jag naturligtvis lyckats nu då.. igår.. på en av Elias leksaker.. lagom till upploppet av bröllopsresan.. Jaja.. av erfarenhet vet jag att allt som oftast går det över på några dagar.. Men endå.. ruskigt irriterande.. Jaja, det blir säkert bra tillslut. Ser fram emot lördagen supermkt iaf! Att få vara på plats, på första parkett! :) Det kommer bli en lång och jobbig dag, men ruskigt spännande och jäkla upplevelse! :)

Annars då? Jo det rullar på kan man väl säga. I fredags var det vinkväll i Valbo, oerhört trevligt må jag säga. Kvällen blandades med vin, ost å kex och en massa diskussioner! :) I lördags var jag gräsänka ett tag när Jocke var ute å roade sig med jobbet. Igår var vi ut till Lexe för att hämta Alvin som hade sovit där å då passade såklart barnen på att bada. För min del var de lite för kallt, 15 grader..

Idag blir det en lugn dag, vädret är inte speciellt inbjudande..

Tjipp

Soligt

Ja de kan man säga att det är idag! Underbart! :) Passade på att sitta ute i kanske en halvtimme när lilleman sov nu på fm och jag tror sjutton det var en lagom start, man är ju inte direkt van med solens strålar såhär års.. :) Appropå lilleman så händer de saker hela tiden nu! Han kan nästan sitta själv, håller på att tränar krypställning, går omkring i gåstolen, äter mer och mer "riktig" mat etc etc.. :)

Igår var jag å Elias ner på stan och hör och häpna, jag köpte bara kläder till mig själv! :D Duktig sådär ja.. ;) Sen var det även övning inför bröllopet igår och det kändes mkt bättre med alla olika komandon! :)

Ikväll hoppas jag på en promenix men innan de ska vi komma iväg å handla, lär då passa på att köpa nya byxor till Noel för nu är nästan alla för korta! Å appropå de så har även lilleman vuxit, böt ut hans garderob härom dagen.. ingen bebis längre.. :)

Tjipp

Glashus

Har ni hört dedär berömda uttrycket, man ska inte kasta sten i glashus.. Ja, det är klart ni har hört de..

Nåväl.. Gårdagen flöt på bra! Trots en tidig morgon efter en dålig natts sömn kändes det helt ok att kliva upp. Efter frukost var jag å barnen ute lite här på området, Noel körde fyrhjuling bland annat! :) Sen tog jag ju tag i en jobbig sak och nu känns det mkt bättre! Får se hur allt blir nu då! :) Trodde även det skulle bli en relativt tidig kväller men så fassnade vi i den otroligt sjuka dokumentären på fyran.. jaja.. En till trött dag dör jag nog inte av..

Förresten, hur smart är det att först skriva/säga/göra nånting å sen försöka låssas som det aldrig hänt? Hahaha.. Jaja igen..

En sak bara, jag hatar strul.. Det är tamejfan de värsta jag vet när det ska krånglas fram och tillbaka.. Hur svårt kan det vara?

Tjipp


Helgen

Vi var barnfria i helgen. Noel åkte med sin morfar redan på fredagen å spenderade helgen i deras husvagn. Dohade haft de superbra med bad och lek i lekparken! :) Elias sov borta för första gången igår, han sov hos sin mormor och även där hade de gått jättebra! :) Tur man har snälla barn! ;) Jag å Jocke då, jo vi var ut å åt igår. Jättegott och jättemysigt! :) Sen blev det hem och umgås med kortspel, yatzy, ostkrokar och öl! :) Var skönt som sjutton å vakna i morse till en helt tyst lägenhet, man kunde ligga å dra sig i stället för å slyga upp och man kunde äta frukost i lugn och ro! :) Sen åkte vi på en tripp på sammanlagt 15 mil för å få hem våra prinsar. Nog för att det är skönt att vara barnledig men det är himla skönt när dom är hemma igen och all liv och rörelse åter infinner sig! Tack iaf till mormor och morfar med respektive som tog sig an våra busfrön i helgen! :)

Annars då? Jo de e sjutton bra! I morgon kommer en snubbe å mäter upp för iläggning av de nya mattorna i kök och hall. Sen ska även den där jobbiga saken tas itu med i morgon. Tisdagen är än så länge oplanerad, onsdag är det dags å träna till bröllopet igen! :) Hoppas jag kan lösa mitt blåsa-mellan-tårna problem till dess..

Just de ja, kaninbebisarna har flyttat nu, var ut till zoo med dem i fredags å en av dem blev såld direkt! :) Nu håller Nelli på för fullt att förbereda för nästa kull, dom borde anlända om ca en vecka! :)

Räcker för nu!

Tjipp!

RSS 2.0