Som vanligt

Känns inte direkt som jag varit mammaledig i ett år.. Allt är som vanligt.. Alltså.. jag har ju varit in å jobbat sammanlagt två månader men.. ingenting har förändrats på ett år!! Både bra och dåligt antar jag.. Men men, jobbet är igång, ungarna är på dagis och.. Ja, det börjar bli som det ska antar jag.. Idag hade barnen kortdag på dagis iaf, jag hämtade dom 12, då tog vi en promenix till affären för lite mellis och middagsinköp. Elias somnade lagom till vi kom hem så jag förflyttade honom till sängen och passade på att umgås med kvallite med Noel! :) Sen att datorn lockar mer än vad manna gör den mesta tiden, det struntar vi i! ;) Middagsfix tills mannen kom hem, spagetti och köttfärssås. Strax blir det prommis med hund och granne. Hoppas vi inte halkar å slår oss bara..

Tjipp

En dag till ända

Dagen börjar lida mot sitt slut. Det som kvarstår är en dusch. Jag å kidsen var ner på stan på dagen, köpte lite småplock såsom väggkalender och strumpor till Noel. Åt lunch på McDonalds till Noels stora glädje! :) Hemma har det blivit lite pyssel, vi har målat och vi har lekt med hunden. Var iväg å handlade med min kära bror. Har sedan ätit en kvällsmacka och kollat på "mina" program. Nu som sagt så väntar duschen, först ut med vovsing en sista gång. På återseende!

Tjipp

Helgen

Tar helgen i stora drag:

Torsdag (vet att det inte räknas som helg men vi gjorde helg då) Då jobbade jag först sen åkte vi upp till Timrå å kollade på hockey! :D Kom hem mitt i natten men det var skoj så det var de värt!

Fredag var en trött tad.. :) Var lugnt här hemma med lite läsk och ostkrokar, tidig kväller..

Lördag då var jag upp på valpträff. Som vanligt fick vi mkt beröm. :) På kvällen tog jag å Jocke nåt glas vin å spelade lite kort, trevligt! :)

Söndag hände inte så mycket, trött efter allt bilåkande.. :) Var iaf iväg å fikade hos Eva! Alltid skönt å snacka bort en stund!

Jaja, lite så då.. Nu blir det frukost sen staden men mina hjärtan!

Tjipp

Slö och seg

Känner mig oerhört slö och seg.. får återkomma om helgens händelser när jag är piggare!

Tjipp

Mer saker ni inte visste

En till liten lista på saker ni förmodligen inte visste om mig:

.. Jag hatar offentliga toaletter, måste jag ändå gå river jag alltid bort första biten på pappret och om möjligt "står" jag upp..

.. Jag tycker inte om mat på ben, typ revbensspjäll och kycklingvingar..

..Jag måste vika tvätten på mitt sätt, är den vikt på något annat vis viker jag oftast om den..

..Jag har en gosdjursapa som heter Apidapi..

Ja, lite mer "smaskiga" detaljer.. :)

Tjipp

Rullar på

Det rullar på. Jag jobbar och barnen är på dagis. Fast idag var Elias hemma, han har fått hosta och med risk att det förvärras fick han vara hemma med pappsen idag.

I övrigt var jag till ortopeden idag, förmodligen blir det en ny operation.. Trist på ett sätt men hjälper det så fine för mig.. Får väl se, doktirn jag var till idag skulle prata med han jag haft alla gånger innan. Varför jag nu inte fick den gamla doktorn idag är dock ett mysterium, han var ju på plats.. Jaja.. det blir nog bra..

Ska strax ut på vovveprommis, hoppas på sällskap! :)

Tjipp

Tajkonbejkon?

Ja, kan man lugnt säga att det blev idag.. Morgonen flöt väl på som den brukar, jobbet likaså.. Men hämtningen på dagis var lite utöver det vanliga.. Jag har dagistid till klockan ett, min arbetsdag slutar tolv men för att ha marginal och allt som oftast har jag inte bilen dessa veckor.. Men iaf.. Det är ju sovning på dagis efter lunch, dvs vid tolvtiden. Ganska lagom att Elias, förhoppningsvis, har sovit en timme när jag kommer. Men idag la dom inte han.. "..för du slutade ju tolv och hade bil så jag tänkte.." Tänkte vaddå? Suck! Ja, det är väl inte hela världen men för Elias del.. Nu ligger han iaf, somnade bums kan jag lova! Och sen Noel då.. Han har fått sitt fjärde bett under loppet av ett halvår nu!! Va fan!! Vad händer lixom? Vart är personalen? Vad gör barnen? Näe.. jag blev faktiskt frustrerad idag.. ifrågasatte och undrade hur det kunde ske.. Men dom har ju inge svar.. typ att det är sånt som tyvärr händer.. jojo.. men fyra gånger på sex månader..? suck igen! Å sen när vi skulle komma iväg hem, då ligger Noels overall i en knöl i torkskåpet.. Men suck.. Ja, det kan bli så när dom ska hänga upp själva.. ja visst.. skitbra att dom får prova.. Men ingen som kan kolla efter barnen? Tur de var varmt idag så han kunde gå hem i sin tjocktröja.. Ibland blir man så less...


Tjipp

Verkligheten

Nu är vi verkligen tillbaka till verkligheten.. Min första riktiga arbetsdag efter drygt ett år av mammaledighet. Elias första riktiga dagisdag.. Full rulle, klockan ringde tio i sex, upp och sätta på kaffe, släppa ut hunden, göra mat till hunden, lägga fram kläder till kidsen, kolla igenom ryggorna, väcka barn, klä barn, in med hunden, ge han mat, ut med barnen till bilen, iväg till dagis, lämning av barn, iväg till jobbet, jobbar till tolv, hem å släppa ut hunden, käka lunch, ge hunden mat, hämta barn... Å nu sitter jag här, har precis lagt ner Elias efter hans mellis. Noel mumsar på en macka.. Tjoho, vi är tillbaka! ;)

Tjipp

Städarsöndag

Vi gjorde ett riktigt tokryck här hemma idag. Väldigt välbehövligt kan jag lova! Vi har vikt en stooor hög med tvätt, storstädat badtummet och köket, dammsugit och städat åt kaninerna. Mycket kvar men det värsta är gjort!

Vi hade tänkt åka skridskor idag men vädret ville annat.. Synd om Noel men bra för oss som fick en hel del gjort hemma ist!

Nu har jag precis lagt Elias. Noel sitter å äter kvällsmacka.

I morgon vankas dagis för mina prinsar och första jobbdagen för mig..

Ska förbereda så mycket jag bara kan nu ikväll, så det bara är att kliva upp och klä sig och åka..

Tjipp

Lördag

Dagen kunde ha börjat redan klockan fem men ibland har man tur, Elias somnade om! Halv sju gick jag och han upp. Lite smågrinig har han varit hela morgonen, tar på krafterna med dagis ju! Noel sov iaf, till halv nio ungefär! :) Efter lite frukost och matsedelsskrivande har Elias nu lagt sig en stund, jag sitter här och Noel kollar på barnkanalen. Strax ska vi duscha å greja för att åka iväg på julgransplundring! :) Återkommer om detaljer!

tjipp!

Fredagsmys!

Nu sitter vi här i soffan, jag, Noel å Jocke. Jocke dricker en folköl, jag å Noel dricker cola. Ostkrokarna knapras och en film rullar på Tv´n. Elias orkade inte vara vaken så länge, det är jobbigt att ha varit på dagis en hel vecka! Förutom att det var fördjävla kallt när jag försökte mig på en vovveprommis (-19) så har jag inget att klaga på idag. Eller vänta, jag kom på en sak, jag hatar skavsår!! Iaf när skavsårsplåstren tagit slut.. Men det var ett ganska värdsligt problem.. Tror jag överlever! :) Nu ska jag surfa runt lite sen hade jag visst lovat Noel sagoläsning ikväll! ;)

Tjipp

Så konstigt

Båda barnen är på dagis, jag sitter här hemma på "stand-by" ifall det skulle bli nå tok med Elias. Det är sista dagen på inskolningen och idag var jag bara med i 45min. Men det känns så himla konstigt att sitta här hemma helt själv.. Eller ja, helt själv är jag ju inte. Udas är ju hemma men han ligger ju för de mesta å sover på förmiddagarna.. Men iaf.. Jag skulle kunna göra hur mkt som helst här hemma, nu när jag är själv.. Men näe.. Känner inte för att ta tag i nåt.. jag sitter här i soffan å glor på Tv och surfar.. Man blir nästan handfallen när barnen är borta, inte riktigt van.. :)

Jag ska fortsätta glo nu så återkommer jag senare!

Tjipp

Samvetet

Fasen alltså.. Går alla föräldrar runt med dåligt samvete mer eller mindre varje dag, eller är det bara jag? Näe.. jag tror sjutton det följde med på köpet när man skaffade barn.. Jag får dåligt samvete för allt tamejsjutton.. Just nu har jag dåligt samvete för att jag är hemma och mina barn på dagis.. Men Elias ska träna på att vara utan mig.. Lilla plutten.. Vara i från mamma.. :/ Å i morse när vi gick till dagis var Noel så trött att han grät, men nog sjutton skulle han till dagis endå, ville ionte vara hemma sa han.. Men dåligt samvete fick ju jag endå.. Får dåligt samvete när jag blir arg på dem, när dom blir ledsna för nånting, när nån är dum mot dom, när jag inte kan ge vad dom vill ha, när dom blir besvikna.. Ja, hela tiden.. Mina små änglar! Men ja.. det är förmodligen sunt att känna såhär, att alltid vilja ens barns bästa..

Tjipp

Vad ger dig rätten?

Har precis varit ute på en långprommis med vovven. Alltid lika skönt! Alltid lika uppskattat! Men vad i hela helvete ger alla människor/hundar rätten att tro att det är ok att heja på min hund? Har jag sagt att det är ok lr? Bara för att han är valp? För att han är jätte glad i andra människor och djur innebär inte det per automatik att det är ok att hälsa på honom. Fråga åtmionstone den som håller i kopplet först.. Ta inte för givet, bara för att din jävla hund gillar att leka med valpar, är jääääätte snäll eller vad fan det nu kan vara. Låt min hund vara!

tjipp

Inskolningsdag 3

Det flyter på för min lillprins på dagis! Idag åt han frukost där. Samma goda aptit där som hemma! :) Lek och bus sen utan mamma på sångsamlingen. Gick hur bra som helst så mamma fick stanna inne när Elias gick ut med de andra, gick oxå hur bra som helst. Lunch intogs oxå utan mamma! :) Min stora lilla tuffing! Dom är imponerade över Elias språk.. :) Kul att höra ju! Själv tycker jag bara han säger lampa och titta men dom hör många"ord" såsom banan, plingan, gott.. Ja lite sånna ord. :) Han ropar även på OÄ emellanåt! ;)

Här hemma blev det direkt i säng för lillen. Han sov en timme, var vaken en timme och nu ligger han igen.. :) Det tar på krafterna att vara på dagis!

Noel verkar oxå tycka det är skönt att vara på dagis igen. Han går och planerar på vägen dit vilka han ska leka med, han ska ha stenkoll på vad det blir för mat, han går igenom namnlapparna i skohallen.. Ja, alla hans rutiner med allt vad det innebär! :)

I övrigt idag ska det komma nån människa å rengöra våran säng.. :) Det var en snäll person som hade haft dom hemma och sedan tipsat oss.. Tack säger jag! Gratis är gott, eller hur säger man?! :P

Tjipp!

Dags för en fika

Snart blir det en liten kvällsfika med bästa Jenny! :) Vi har ju våra rutiner gällande de! :P

I övrigt ör jag ganska trött, inte van med tidiga mornar nu för tiden inte.. :)

Jag återkommer när skrivlusten infinner sig!

tjipp

Hemma igen

Andra dagen av inskolningen gick oxå kanon! :) Han är så tuff och modig min lilla prins! Inte ett enda grin hittils heller. Han vill gärna ha koll på vart jag är än så länge men upptäcksfärderna blir längre och längre! :) Han verkar gilla dagis iaf, tur de! ;)

Hemma har vi hunnit lägga Elias med välling i magen, jag och Noel har ätit lunch. Nu är det datatime! ;P Jag och Noel sitter vid varsinn data på pillar.. :)

tjipp

Tidig morgon

Det var länge sedan jag klev upp såhär tidigt nu.. Elias har ju blivit duktig och sover oftast till efter sju nu för tiden.. Men idag hade han bestämt att det var morgon strax efter sex.. Hade ställt klockan på sju, vi ska vara på dagis nio. Men men, bara att gilla läget.. Elias är utfodrad, Udas är utfodrad och här sitter jag med en kopp kaffe. Sen, när Noel vaknat, blir det frukost på riktigt!

Ha en bra dag alla!

Tjipp!

Inskolning!

Idag drog Elias inskolning igång. Det gick jättebra! :) Vi var bara där en timme idag men det räckte nog bra det första gången. Min stora lilla kille, dagis lixom..! :) Jag tror inte det kommer vara nå problem för Elias, mest för mig antagligen.. :P

Nu på kvällen vart det en tur med bästa Eva! Vi har alltid så skoj, alltid så mkt att prata om! En vän sedan 23 år tillbaka, ja det är väl så det ska vara då?! :)

Nu är det hög tid för sängen, i morgon fortsätter inskolningen. :)

Tjipp!

En slö dag

Det blev sent igår.. Men det var riktigt roligt så de var de värt! :) God mat, gott dricka och trevliga människor!

Idag har det inte hänt speciellt mycket.. Fick sovmorgon, tack för de! Pannkakor till brunch! :) Långprommis med vovvsing. Kasslergratäng till middag. Mumsat vit toblerone. Tvättat lite. Ja, i stora drag så var det hur min söndag såg ut.

Nu inväntar jag att storeman ska somna så jag oxå kan få gå å sova.. Han har bara liiite problem att komma till ro.. gick och la sig strax efter åtta och har inte somnat än.. Jaja, snart börjar dagis då blir det nog lite bättre!

Appropå dagis, i morgon börjar Elias skolas in! Stora killen! :D

Tjipp

Lördag

Lördag idag och på schemat står 30års fest! Min kära vän Jeanette har tagit klivet in i vuxenvärlden! ;) Ska bli himla najs iaf!

Natten var mindre najs.. :/ Har ju svårt att komma i säng.. och värre blir det när det inte kan bli tyst här hemma nån gång.. varken i de ena eller andra rummet.. tjugo över tolv stängde jag av huvudströmbrytaren och la mig på soffan.. Idag är mitt huvud och min rygg inte som dom brukar.. men men.. Sova för man göra i graven, eller?

Snart kommer nog Noel hem oxå, ordningen återställd! :)

Tjipp

Vin och ostkrokar

Fredagsmyset idag blev vin och ostkrokar! :) Först avnjöt vi en god middag med lax i marrinad och potatis och sås! Jockes jobb är en stor fördel för mig som älskar fisk! Sitter å kollar lite på Let´s dance. jocke har gått å lagt sig han.. Han har ju jobbat idag så tröttheten är förstålig. oerhört lugnt är det iaf. Noel är ju som skrivet hos sin farmor och farfar ikväll. Elias bokstaligen däckade strax innan åtta och de stora grabbarna är faktiskt oxå i säng redan! Den ena av dem sitter väl iof vid datan ett tag till, men endå! :) Jag tänker ägna resten av kvällen åt lite surf och Tv-tittande med mitt vin och mina ostkrokar brevid! ;)
Ha en bra kväll! :D

Tjipp!

Minus en

Strax blir det en unge mindre här hemma. Noel ska sova hos sin farmor och farfar idag. Han älskar att få sova hos sina släktingar! :)

När Jocke kommer hem ska jag bege mig ner på staden en sväng sen blir det fredagsmys för hela slanten! Jag hoppas det blir en lugn kväll.

I morgon blir det lite festligheter, kommer bli skoj! :)

Nu blir det til att göra i ordning nån form av lunch. Kan ingen komma hit å laga mat, varje dag helst?! :)

Tjipp

Sovmorgon tack!

Så trött så trött.. Svårt att komma i säng på kvällarna, fast jag är skittrött.. Har en snarkande karl som jag flera gånger i veckan får skicka ut på soffan.. Har kiddos som inte kommit på vad sovmorgon är.. Ge mig sovmorgon tack!

Det går bra nu?

Jag måste nog vara världens klumpigaste/tankspridda/förvirrade eller vad man nu vill kalla de.. Det händer flera gånger att jag raderar ett helt bogginlägg precis när jag är klar, eller loggar ur utan att ha uppdaterat.. Då orkar jag inte skriva om så då skiter jag i de.. Nu på fb skulle jag lägga upp kort och undrar varför bara ett kort blir uppladdat av ca 10-15 st.. nej men bra sandra, man kanske ska markera de kort som ska laddas upp.. suck.. nu ger jag upp för idag och går å sover ist..

Va iaf på en jättetrevlig middag hemma hos far. God mat som vanligt och trevligt sällskap! Sen att ungarna hade "damp" får man kanske ha överseende med.. ;)

Jaja, godnatt var de ja..

Tjipp

Far till far!

Nu var jag väl lite rolig va? :) Far till far.. :) Men så äre! Ska dit på lite käk strax! Alltid lika trevligt! :) Ut i snöovädret, hoppa på en buss.. :) Syns å hörs!

Tjipp

Lugnt och tyst

Ja, nu är det oerhört lugnt och tyst här hemma. Det hör inte till vanligheterna med fyra kids och en valp kan jag säga! Det är bara jag, Elias och Udas hemma. De andra har åkt till svärisarna för att skotta tak. Elias har lagt sig för förmiddagsluren, Udas sover i vanlig ordning! ;)

Jag ska roa mig med att kolla lite recept, kolla öppettiderna på stan, kolla ett program på Tv4play och göra oss redo för en tripp till Staketgatan!

Ha en bra dag alla!

Tjipp

Kollar hockeyn

Småkronorna spelar. Mot USA. Det står fortfarande noll noll.. Två minuter kvar av första perioden i bronsmatchen. Snörpligt att sverige inte gick till final.. Men men.. Hoppas dom vinner nu, ett brons är fasen inte fy skam!

I övrigt är jag grymt uttråkad.. Har varit hemma för mkt.. Promenaden till kiosken idag var guld värd! Det säger rätt mkt.. :) Men men.. I morgon blir det lite äventyr iaf. Skönt!

Var lite småsugen på en utgång ikväll.. Men det kommer väl fler gånger antar ja.. Ja, så får de bli!

Tjipp!

De här med dagis

Satt precis och skummade igenom hur mina barn kommer gå på dagis framöver. Här sitter vi och betalar för heltidsplatser och mina barn kommer gå i snitt tre dagar i veckan.. Nej då, jag är inte bitter.. :/ Och vad är det för regler? Vem har skrivit dem? Föräldrarlediga barn måste ha jullov, alltså dom får inte gå på dagis i mellandagarna och fram till den tionde januari.. Jag har aldrig sett den regeln på något papper iof, men det var vad som sas på dagis.. Har försökt fått tag i förskolechefen, dels att fråga om den regeln och dels för lite andra frågor rörande Elias dagisplats men.. näe hon är inte lätt att få tag i tydligen.. Jaja, jag har inga problem att ha Noel hemma, nog mest tråkigt för honom att inte få träffa sina kompisar.. Men men, nog om de nu..

Idag hade jag tänkt åka ner på stan men Jocke åkte till jobbet med mitt kort.. så tji fick jag.. Nåja, det finns endel att pyssla med här hemma så sysslolös kommer vi inte att vara! :)

Tjipp

Inväntar hemleverans

Ja, så är det! :) Jocke och Noel är på IKEA just nu. Idag får vi hem en garderob till hallen - Äntligen! Kanske att vi får lite ordning i hallen nu, få bort lite jackor och skor som inte används. Skönt! Den dagen jag köper hus, då ska jag köpa ett med en stooor hall! :P Och det ska vara ett hus med källare.. och minst två badrum.. och en stor tvättstuga.. och.. Men va sjutton, nu skenade jag iväg ju.. :) Ja, hallen var det ja.. Jo men det blir ju en del kläder med sex personer plus en hund.. Man har ju lixom inte en uppsättning var av allt heller.. Ska försöka bli bättre på dehär med bilder till bloggen så kanske ni kan få se resultat! :)

Vi kom iväg till skridskobanan iaf, jag noel elias och udas. Det är ett himla projekt innan man är iväg, alla ska kläs, hunden ska kopplas, man ska ha skridskor och hjälm med sig ja.. ni fattar va.. :)

Näe, det får räcka för nu.

Tjipp!

Skridskotajm!

Sitter och äter frukost med mina prinsar nu. Eller det är väl jag och Noel som äter, Elias tigger mest åt sig brödsmulor! ;) Idag ska vi till skridskobanan, Noel tjatar och tjatar! Han åkte skridskor för första gången på nyårsafton, han var faktiskt duktig. Jag fick bara hålla i honom första minurtatna sen skulle han "åka" själv! :) En försdel att vara lite envis, eller målmedveten som min bror kallade det! ;)

Igår var vi till IKEA, vi skulle köpa en garderob till hallen. Men va sjutton, det skulle inte fått plats i våran bil så Jocke får åka å hämta det idag ist, med bilen från hans jobb. Vi fick med oss en grind hem iaf, nu jäklar ska vi barn/hundsäkra! ;)

Var även ut på en vovveprommis igår kväll, mkt bra hjärngympa för lillen! :D

Tjipp!


Ett nytt år!

Ja, ingen har väl missat att det är ett nytt år nu va? Bra! :) Har haft ett trevligt avslut på 2010 och en trevlig start på 2011. Jag har inte avgett några nyårslöften, håller dem endå aldrig! :P Det blev ett kort inlägg idag med. Vart så sent nu när jag äntligen kom på att jag skulle blogga.. :) Men jag återkommer, var till tåls gott folk! ;)

Tjipp!

RSS 2.0