Minnen

När jag skrev förra inlägget om mormor och morfar började jag tänka på en himla massa minnen. Mycket härliga minnen från barndomen ploppade upp! Till exempel kommer jag ihåg en av brorsans födelsedagar, tror han fyllde tio eller elva och vi var påväg till skolan. Det snöade och brorsan sa att precis såhär ville han ha de på sin födelsedag, det kunde inte bli bättre! En annan sak jag kommer i håg var när vi skulle få vårat första marsvin. Innan marsvinet anlände skulle vi bestämma namn och för att göra det mest rättvist la jag å brorsan alla våra namnförslag i en hatt och sen drog vi ett, mitt vann, det blev en Maja! Den dagen hon skule komma var jag på kalas och de enda jag kunde tänka på var när pappa skulle komma och hämta mig så jag fick åka hem till Maja! :) Eller som när vi var på semester i Danmark, campingen vi bodde på hade gigantiska studsmattor som var längs med marken! Och alla resor till kusinerna i Göteborg! Eller den gången jag fick för mig att cykla på tandemcykeln själv, gick skitbra ända till jag kom till en nedförsbacke å inte kunde bromsa, jag försökte stanna genom att ta ner föterna vilket resulterade i en uppskrapad stortå! För att inte tala om alla minnen med kompisarna, första gången jag träffade dem till exempel. Camilla och jag träffades under en rykttävling på Gpk. Vi tyckte inte alls om varandra då, vi ville ju ha hästen för oss själv lixom.. :) Men det har kommit att bli ev av mina äldsta och bästa vänner! Jag å Eva började vår vänskap på fridhemsskolan i första klass men i början var jag mest för mig själv, jag kom från ett annad dagis och hon hade sin bästis från sitt dagis i samma klass. Hon är den jag känt längst och är den absolut bästa! :) Sen alla som kommit å gått i ens liv, jag hade till exempel mest killkompisar när jag växte upp, endel har jag kvar men tyvärr har många försvunnit. Är glad att de flesta minnen jag har är glada och positiva! :)

Tjipp!

Saknad

Ibland, eller nu ljög jag, ganska ofta faktiskt så saknar jag min mormor och morfar! Tyvärr har jag inte så mkt minne av farmor och farfar då jag var så liten när dom gick bort men jag antar att det skulle varit ungefär lika som med mormor och morfar. Dom har ju lixom alltid funnits där.. Har mycket minnen ifrån när dom bodde på landet, var bara sista åren dom bodde här inne i stan. Alla små detaljer man kommer ihåg med dom som när mormor gjorde små bakelser av rulltårta som hon hade grädde och strössel på då gjorde hon alltid några utan grädde bara för att jag inte tyckte om de. Eller som att det smör som användes där hemma var Bregott extra saltat, för de skulle minsann morfar ha! Deras vedbod som vi lekte Emil i Lönneberga i, ladan som fungerade som koja/gömställe eller i stora salen där mormors docka som lät när man vände uppochned på henne satt. Mormors eviga tjatande om att man skulle äta mer och mer och mer.. ;) Och när hon alltid skulle sticka åt en en peng utan att morfar skulle se! Men när man var ensam med morfar var inte han den som var den heller.. :) Ja, jag saknar dom oerhört och är glad åt alla fina minnen med dom! Jag hoppas och tror att mina barn kommer få lika fina minnen med sina mor och farföräldrar, ja även mor och farsyskon oxå såklart! Ibland kommer man in i sånnahär tankestim, man känner extra starkt hur mycket familjen betyder! Är glad och lyckligt lottad över alla i min närhet. :)

Tjipp

Sponsor

Hej jag heter Sandra och jag behöver en sponsor. Intresserad? Hör av dig så får du mitt kontonr!

Annars då? Jo, efter att ha varit upp med Elias vid halv fem somnade han faktiskt om så idag fick jag sovmorgon tii tio över sju! :D Så idag har det blivit lite gjort här hemma, vikt en gigantiskt tvätthög samt tvättat lite till, röjt upp i köket och även dammat lite! Noel har varit på dagis, skönt för han å leka av sig lite! Igår hann jag med att träffa tre av de bästa, först en lekdejt sen en tripp till stan och så avslutningsvis en fika på kvällen! Idag på fm kom även en till inräknat till de bästa på en snabbvisit! Underbart härligt med så många fina vänner omkring sig! Nu sitter jag bara å inväntar Jocke, han skulle ta hem nå laxmedaljonger idag, lät gott hoppas det är de oxå! :)

Tjipp!

Pottfri

Jag måste bara flika in, nu är vi officiellt pottfria i denhär familjen! :) Noel konstaterade nyss att han minsann inte behöver sin potta mer, för nu är han en stor kille som går på toa lika som pappa mamma filip å alvin! :) Han är så jäkla go, fast att han pratar i ett kör, frågar tre miljoner frågor i minuten och inte lyssnar för fem öre! :)

Tjipp

Måndag

Ja, en helg har flugit förbi med grönövningnar, änkekväll och spontanbesök åt både de ena å andra hållet! :) Min lillprins är sjuk stackarn.. virusinfektion i luftvägarna.. Det piper å rosslar som sjutton.. tycker inte att bricanylen han fick hjälper speciellt mkt heller.. Nåväl, får ge de några dagar till sen får jag väl ringa igen.. Noel har hunnit med att ramla ner från trappen.. gick som tur var bra, bara lite näsblod och, såklart, en vettskrämd unge.. Nelli har fått sina bebisar nu, rättare sagt samma natt som jag skrev förra inlägget! :) Idag var de tänkt att vi skulle ut på äventyr men det får vänta till i morgon i stället. Får försöka ta oss för något annat i stället, ska bara ta mig i kragen först... :) Näe, nu vill tydligen inte Elias ligga på mage längre.. :)

Tjipp!

Snö..

Va roligt å vakna till detta underbara väder! Eller inte.. Va sjutton, det var väl jäkligt onödigt.. Jo jo, de kommer smälta bort, förmodligen redan under dagen, men endå.. Man kan ju bli deprimerad för mindre.. Det är tur man har solstrålar till söner dagar som dessa. Noel får vara hemma idag. Dels är Elias sjuk så jag vill helst inte vara ute med honom alls, dels behöver Noel sova, han sov än. Sen får vi förmodligen mormorbesök idag oxå och det prioriteras högre än dagis i Noels värld.. :)

Annars då? Jo, vi väntar med spänning på kaninbebisar, dom borde komma vilken dag som helst nu! :) Annars rullar dagarna på. Har endel å se fram emot! Återkommer om de! :)

Tjipp

Tankar

Ibland tänker man alldeles för mycket och oftast fastnar tankarna på onödiga och ovässäntliga saker och så börjar man tänka ännumer och på ännu mindre viktiga saker som man endå inte kan få ur skallen. Åsså tänker man på allt annat oxå.. Familjen, vänner, jobbet osv.. Det blir inge bra om man tänker för mycket men har man väl börjat så springer det lätt iväg.. Tänker att jag ska minsann tala om mina tankar men så ångrar jag mig.. Äh, ska inte dravvla nå mer, får försöka sluta tänka i stället. Verkar ju fungera för de flesta andra, att inte tänka utan bara göra..

En sak bara, kan nån tala om för mig hur "folk" fungerar?

tjipp..

Goungar!

Mina fina söner! Jag kan bara sitta å le när jag ser dom tillsammans! Elias skiner verkligen upp när Noel närmar sig! Å Noel älskar verkligen att vara den duktiga storebrodern! Han berättar och förklarar saker för lillebror, han tröstar och busar, han leker och tar hand om! Dom är så fina, så underbara! Ibland undrar jag hur vi har lyckats få två helt perfekta barn, dom bästa i hela världen! Det är klart att både Noel och Elias har sina stunder men det glömmer man ganska fort.. :) Älskar er mina fina pojkar!

Idag då? Jo, Noel är på dagis nu å sen ska mormor hämta honom för jag ska på möte på jobbet idag. Elias får följa med, lättare med en å se efter! :) Sen ska vi byta till sommardäck oxå, kan va läge såhär sista dagen.. :) Å förhoppningsvis kommer jag iväg å träffar J ikväll oxå! Först på schemat står matninga av Elias å lunch för mig!

Tjipp!

Ännu en helg

Ja nu har det flugit förbi ännu en helg. Vad har hänt då? Jo i fredags stod det shopping på schemat! IKEA fick sig en rejäl sponsring av oss! :) Sen har vi skruvat å donat å nu börjar det faktiskt se riktigt bra ut här hemma. Har lite småfix kvar som ska ordnas under morgondagen! Vi har även hunnit med en klassisk spelkväll, en kväll med blandade resultat men det var mkt trevligt med god mat och gott sällskap! Noel har haft sin sova-över-hos-morbror premiär, uppskattat som tusan! :) Allt hade gått så bra så å såklart blir man en stolt mamma då! :) Idag har vi fortsatt att skruva å dona plus en fika i sätra. Snart dags för sängen, kanske sista natten ute i vardagsrummet nu då.. :)

Tjipp

Torsdag

Ja jäklarns vad denna vecka har gått fort! Ja, jag vet att den inte är slut än men det som är kvar av den kommer gå i en rasande fart den med.. Hittils så har Noel varit hemma två dagar en idag är han på dagis igen! Vi har kommit igång med makeovern här hemma å förhoppningsvis blir vi så gott som klar i helgen! :) Jag har hunnit plocka ihop allt i Noels rum så han är redo iaf! :) Nu ska jag fortsätta röja i köket, får passa på innan lilleman vaknar!

Tjipp

Påsk

Ja, nu börjar påskhelgen för er som inte visste de! Eller för er som inte jobbar på Sjöboden för då är påsken över nu! ;P Ska bli skönt med en långhelg, inte för att jag ser så stor skillnad på dagarna men det är skönt att Jocke ska vara hemma fler än två dagar i rad! Idag blir det lugnt, eller jag, Noel å Elias var till Catrin å Tristan på förmiddagen å busade. Mkt trevligt! I morgon ska vi till min kära far för lite middag, trevligt trevligt! På lördag blir det till å fira en trettiåring! Ska bli himla skoj! På söndag beger vi oss ut till Lexe på påskmiddag, få se om vi får träffa Mr S dådå! :) På måndag kommer min moder med respektive plus min bror hit på lite mat. Mycket mat blir de.. :) Men de e väl de som är tjusningen med sånnahär helger?! :) Mat å godis i massor! Näe, måste avrunda för denna gång, ha en trevlig påsk alla läsare! :)

Tjipp

RSS 2.0