Lite lugnt

Det är lite lugnt ett tag, Elias sover till och från. Men idag har han varit lite gnällig, typiskt när man har lite att stå i.. Men det är väl så, han känner väl på sig att mamma inte riktigt har tid.. :) Men men, har gjort endel här hemma iaf, får ta resten när Jocke kommer hem. Vi får ju finbesök i form av en av kusinerna från Gbg med kids. Vi ska på hockey i morgon, ska bli riktigt skoj! Får se när dom kommer ikväll men lite käk hinner vi med idag iaf! Ska göra ett ryck nu å hoppas jag inte blir avbruten! :) Hej på en stund! ;)

Tjipp!

Uppfriskande!

Ja, man kan lugnt säga att det var uppfriskande att gå till dagis idag! -20 stod termometern på när vi gav oss iväg.. Men vi pälsade på oss och gick iväg. Lager på lager fungerar utmärkt! Det var faktiskt ganska skönt när vi väl kom ut, det var ju vindstilla och inge snö plus att solen lös så vackert! Alltså, jag gilla vintern med snö och kyla och allt vad det innebär och sännahär dagar med skinade sol är ju oslagbart! Men nu får det faktiskt räcka.. Nu får temperaturen krypa uppåt å inge mer snö.. Vill ju hinna få vår innan midsommar iaf.. Längtar till man bara kan slänga på sig en munkjacka å gå utanför dörren, längtar till att ta fram utemöblerna, längtar till att dra på Noel en keps i stället för dubbla mössor, längtar till att kaninen kan få komma ut i sin hage..

Idag ska jag försöka städa upp lite här, får ju finbesök i helgen! :) Jag börjar här nere så får Jocke fortsätta uppe när han kommer hem. Annars så ser jag fram emot lunchen, det blev wook kvar sen igår! Mums! ;) Förresten, har jag berättat om Elias? Han är ju som förbytt! En glad och nöjd  bebis utan tokskrik och hysteriska utbrott! Det vi gjorde var att sluta med lactulos å på en gång blev han glad och nöjd! Har gått en vecka nu och det var inte en tillfällighet! Han skrattar och jollrar som vilken tioveckors som helst nu! Det blev helt plötsligt kul att ha en bebis nu! :)

Näe, dags å sätta igång!

Tjipp

En stor dag

Idag är det en stor dag för min kära son! Han gick till dagis utan blöja! :) Alltså, han är jätteduktig här hemma, gör numer både nr1 och nr2 på pottan och sedan några dagar tillbax så sover han även utan blöja utan minsta problem! Men dehär med att sluta med blöja har varit superkänsligt för honom, å man vill ju inte tvinga fram nåt heller.. Vi började köra med blöjfen.. :) Hon lämnade en blöja lite då och då, typ om vi skulle ut å leka, åka en längre sträcka eller till natten. Å i går hade jag å Noel en disskusion om han skulle gå utan blöja eller inte till dagis idag, då kom vi fram till att om blöjfen lämnade lite blöjor som han kunde ha på dagis utifall att så skulle han gå utan.. Å de gjorde han oxå! :) Så vi får väl se hur de går idag, men jag tror inte de är nå problem! :) Min stora duktiga kille! :)

Tjipp

Det var bättre förr?

Har funderat på de.. Tror fasen det var bättre förr.. Innan internet, tv och mobiler.. Nu för tiden då "har man inte tid".. Folk går in i väggen, är allmänt stressade och mår dåligt mest hela tiden. Förr, typ när mormor och morfar växte upp, då hade man sin gård, man jobbade och tog hand om den, barnen föddes på gården och växte upp där. Umgängeskretsen bestod av grannar och bybor. Om man bestämde sig för att inte jobba på gården fanns det jobb i överflöd, hade man turen att ha bil kunde man tanka en gång i månaden och klara sig utmärkt på de. Om man var en liten rebell kunde man packa kappsäcken å hoppa på ett skepp för att vara ute på sjön i några månader. Ingen press över att hinna lämna barn på dagis, jobba, hämta barn, hem å laga mat, städa tvätta diska osv.. Allt de där ingick i ens dagliga sysslor hemma på gården. Man hade ingen soffa att parkera arslet i för att kolla på diverse olika program på Tv´n, uppdatera bloggen eller ringa till fytioelva vänner.. Det var inte viktigast i världen att ha de senaste märkesskorna eller den dyraste vinterjackan, allt handlade om funktion, de mesta gick i arv och gjordes själv. Visst, det var inte lätt på den tiden. Man skulle ha mat för dagen och värme i huset och det kanske inte alltid var så lätt.. Men endå.. Tror folk i allmänhet mådde bättre då. Visst, vi har bättre sjukvård nu, teknik är bra på många vis men överlag ganska dåligt.. Näe, om man skulle lyfta arslet från soffan, slå av TV´n och ta bussen till McDonalds nu då! ;P

Tjipp!

Tisdag

Har precis hämtat Noel från dagis, han sitter å kikar på film å äter glass i sitt rum nu. an har sällskap av Filip så han är nöjd! :) Elias sover faktisskt i vagnen nu, otroligt! Ni som läser måste ju tro att han inte gör annat än sover men faktum är att det är ju bara då jag har tid att sitta här. Kan iof sitta med han i knät här men de tar sån tid att skriva med en hand.. Jaja, nog babblat om de. Sitter med OS på i bakgrunden, älskar när det rullar en massa sport hela dagarna! Och när det gäller OS spelar det inte så stor roll vad det är för sport eller vilka som tävlar, det är nå visst med denhär sortens mästerskap! Åsså kan vi ju suga lite på karamellen som Kalla bjöd på igår! :) För övrigt sitter jag å håller tummarna, ja inte bokstavligt.. men ja, ni fattar.. :) Så ni som läser kan väl oxå hålla tummarna va?! :) Annars då? Jo, igår var jag på årsmöte med hemvärnet, fick min femårsmedalj! :) Sen var jag upp som hastigast till pappa å lotta, lotta fyllde år. Annars har det inte hänt så mkt.. lr jo, var till Bvc med elias igår, han är nu 59cm lång å väger 6,2kg.. hehe.. :) Näe, börjar höra lite grymtanden utifrån hallen, bäst å göra sig på beredden! ;)

Konversation mellan mig å Alvin:

S: Men va fin du blev i håret! Måste vara skönt.
A: Tack! Ja, nu kan jag sova mycket bättre..

Hahaha!

Tjipp!

Helgen

Har varit en perfekt helg med massa födelsedagsfiranden och en galet rolig tjejfest! Återkommer till bloggandet när lusten faller på, nu ska jag hjälpa min son som är fast i youtube-träsket!

tjipp

Grattis!

Grattis till min älskade make! Du är underbar! :)

Måndag

Dagen idag då; Fick sova till fem då var de dags för första målet för natten för Elias, tack för sömnen! :) Sen somnade han om och sov till halv åtta! Då hade även min stora prins vaknat. Lite frukost framför Tv´n och sen en massa pusselläggande och filmtittande fram till lunch. Lunchen bestod idag av köttbullar och mos, noel åt faktiskt bra idag! Efter lite chokladpudding som efterrätt har nu Noel parkerat sig på framsidan i snöhögarna! :) Elias sover faktiskt nu, skönt! Inte ofta han sover längre stunder på dagarna så man får passa på att njuta! :) Sitter och kikar på Noel samtidigt som jag skriver här, han är bara för underbar! Håller på å gräver med sin skyffel och pratar för sig själv! :) När han kommer in ska han äta banan sa han, haha! Det kommer så mkt soligt från han nu, nyss sa han till exempel: "min Alma är söt som godis"! :) Så himla söt är han när han pratar med Elias, förklarar saker och berättar vad han ska göra och att han inte behöver vara ledsen, goplutten min! Nu ska jag passa på att plocka lite, på återseende!

Tjipp!

Söndag

Idag har svärisarna varit här, farfar var ju bortrest när Noel fyllde så han kom idag i stället. Annars har det varit en lugn dag. Fick sex timmars sömn i sträck i natt men trots de känner jag mig slut å orkeslös.. Å lederna blir inge bättre, på mornarna kan jag knappt gå.. :/ jaja, det ör väl som ed allt annat - övergående.. Just nu är tre av pojkarna på promenad, den fjärde sitter som vanligt vid datorn å den femte ska alldels strax ha mat igen.. Näe, det var allt för nu, på återseende.

Tjipp

Paus!

Jag vill ta en paus från livet! Ja, så är det.. Har så mycket måsten och jag hinner inte med hälften.. SKIT! Det ser förjävligt ut här hemma.. skulle behöva göra så mycket.. städa, tvätta osv.. Skulle behöva göra endel ärenden.. Idag skulle jag även ha åkt på äventyr.. Men ingenting blir av.. Jag orkar inte.. jag är helt slut.. Inte nog med att jag tänker på den där jävla skitgrejen nästan dygnet runt.. Elias är aldrig nöjd.. han skriker och äter hela dagarna.. Å stackars Noel blir åsidosatt när han är hemma med oss.. Kan man dela på sig? Nu är Noel iaf på dagis, tur han har det stället att gå till å leka lite å få lite lugn å ro! När man dessutom får en skitnatt blir det ännu jobbigare.. FAN! Nu ska jag gå å gräva ner mig.. Eller näe..

tjipp

Stora killen!

Känns som Noel blev så stor nu.. Han är lixom tre år! :) Iaf så ska vi till Bvc idag, treårskontrollen. :) Då fick det bli en ledig dag för Noel, och det passar ju perfekt, då hinner han leka med alla saker! :) Han hade en superbra kalas igår! Nästan alla han tycker om under ett och samma tak! Kan ju inte bli bättre! :) Lite fika och bus på de så vart kvällen perfekt! Tack alla ni som var här, Noel tycker om er allihopa! :)

Annars idag då? Tänkte att Noel skulle få bestämma lunchställe idag, vi brukar ju göra så att när man fyllt år får man bestämma mat men igår blev det så stressigt innan kalaset.. Annars bli det rätt lugnt idag, ta igen oss efter kalaset! :)

Jag måste fiska efter tips och råd i dehär som tär på mig.. nån som har nå bra å komma med..?

Tjipp

För tre år sedan..

.. låg jag å hade jäääävligt ont! :P Men med 20 timmar bakom mig och lite drygt 1 timme och 45 minuter kvar fick vi sedan det vackraste som någonsin kommer att finnas på denna jord - Noel! Mammas lilla älskling har blivit stor nu! Hela tre år! Herre gud, vart tar tiden vägen?? :) Just nu är han på dagis en sväng, han vill ju kalasa med polarna där oxå ju! Samtidigt kan jag fixa i ordning här hemma inför kalaset ikväll. Har gjort tårtorna nu, presenterna är inslagna å väntar på att öppnas! :) Ska blåsa upp lite ballonger och släpa iväg med allt till lokalen sen oxå. men först ska lilleman matas och så. På återseende!

Tjipp!

Svart

Igår blev det svart här.. strömmen gick.. Fy sjutton va beroene man är av det alltså.. 19 blev det svart.. Jahapp.. Elias äter ersättning, ersättning ska vara varmt.. ehh.. Tur att man har mobilen *sägs med överdriven stockholmsdialekt* Ringde far så han kom ut med en termos med kokat vatten, tack för de! Vi tände upp här hemma med en massa ljus/värmeljus och i sånnahär lägen är det en stooor fördel att svärfar jobbar på varta.. :) Strömmen kom lyckligtvis tillbaka vid 23 så då kunde vi lägga oss i lugn och ro. Men det hade hunnit bli kyligt här inne på den "korta" stund som elementena inte fungerade.. Fan va hjälplös man är vid sånnadär tillfällen.. Man är lixom inte beredd på nåt sånt när man bor så pass centralt som vi gör.. Nåväl, det verkar vara i sin ordning nu iaf så nu har tvättmaskinen och torktummlaren gått plus en maskin med disk, jag har lagat mat på spisen och värmt ersättning i micron, tv´n har stått på sedan i morse och datan slås på och av med jämna mellanrum! Haha! :) Nu ska jag ladda mobilen och sätta Batterier på laddning å sen ta fram mat från frysen! Näe, jag är inte beroende av ström.. :)

Tjipp

RSS 2.0